PROČ PĚSTOVAT HYDROPONIE?

Hydroponické pěstování okrasných rostlin a plodin bez půdy umožňuje dodávat rostlinám optimální množství živin i vzduchu, díky čemuž rostliny rostou rychleji a bujněji.

Hydroponie jsou vhodné pro alergiky. Rostliny se pěstují v živném roztoku. Tento čistý způsob pěstování je zároveň velice pohodlný, snižuje totiž četnost zálivky. Díky vodoznaku máte okamžitě přehled o správné vlhkosti. Hydroponicky pěstované rostliny jsou celkově vitálnější a tím se stávají odolnější vůči škůdcům. 

Když to shrnu platí, že
  • rostlina je rovnoměrně vyživována
  • netrpí chorobami a odolává škůdcům díky lepší kondici
  • méně často a snadněji se zalévá
  • vyhovuje alergikům
  • pěstování hydroponií baví, odměnou jsou krásné, zdravé rostlinky, hydroponický systém pěstování plodin také zvyšuje úrodu

zkrátka se Vám může stát, že tomuto inovativnímu způsobu pěstování podlehnete. Ale není to žádná novinka. Tuto metodu znali již staří egypťané a např. v Mexiku najdete aztécké plovoucí zahrady. My se zaměříme na pěstováním pokojových rostlin v hydroponii.

Pokud Vás hydroponické pěstování zajímá a chcete si sami zkusit přesadit nějakou z Vašich pokojových rostlin do hydroponického systému, můžete začít hned. Ilustrovaný návod na přesazení najdete v článku níže. Tak hodně štěstí :-)

JAK SI DOMA VYROBIT HYDROPONII Z POKOJOVKY?